De prestigieuze International Beer Challenge bekroont Brouwerij Haacht met vier medailles

14 Nov 2021

Primus krijgt de titel van beste pils ter wereld

Met vier medailles scoort Brouwerij Haacht in alle populaire biercategorieën van de International Beer Challenge. De prestigieuze wedstrijd in Londen behoort al meer dan twintig jaar tot één van ‘s werelds meest gerenommeerde bierwedstrijden. De medailles vormen een mooie erkenning voor Brouwerij Haacht, die een gediversifieerd aanbod heeft aan kwalitatieve producten en vooruitstrevende service.

De wedstrijd beloont en promoot 's werelds beste bieren. Brouwerijen uit 40 landen waagden dit jaar hun kans in meer dan 80 categorieën. Ook dit jaar kon Brouwerij Haacht niet ontbreken bij de bekroonde producten. Primus haalde voor de eerste keer de gouden medaille in de categorie Lager – Pils, een mooie erkenning voor de klassieker van de brouwerij. En daar blijft het niet bij, naast deze gouden medaille viel Brouwerij Haacht ook in de prijzen in andere categorieën. In de categorie Ale – Belgian Continental Style Blonds kaapte Brouwerij Haacht zelfs twee prijzen weg: een zilveren medaille voor Tongerlo Blond en een bronzen voor SUPER 8 Flandrien. Tot slot won SUPER 8 IPA zilver in de categorie van Ale – Belgian Style IPA.

Primus op het podium

Met de bekroning van Primus als beste pils ter wereld, is het duidelijk dat de pils zowel bij bierexperts als bij het grote publiek in de smaak valt. Het succes van Primus wordt door Boudewijn van der Kelen, CEO van Brouwerij Haacht, toegelicht: "De gouden medaille toont aan dat ons klassiek pilsbier van hoge kwaliteit is en dat onze vakkennis wereldwijd wordt erkend. De concurrentie in de categorie pils is zwaar, dus we zijn erg trots op deze gouden medaille. Na een moeilijke periode is dit een fantastische erkenning van de inzet van onze medewerkers, hun focus op kwaliteit en innovatie."

Veelzijdig gamma van topkwaliteit

De karaktervolle SUPER 8 Flandrien en de kruidige SUPER 8 IPA hebben de voorbije jaren al heel wat onderscheidingen binnengehaald. Hoewel de SUPER 8-bieren nog maar 5 jaar bestaan, werden de bieren van de reeks intussen maar liefst 18 keer bekroond met verschillende toonaangevende awards. “De zilveren medailles bewijzen dat we er met deze bieren – net zoals de hele SUPER 8-familie – in slagen om te innoveren. Het motiveert ons dan ook eens te meer om verder te bouwen op het succes van deze reeks”, aldus Boudewijn van der Kelen.